Σελίδες

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ Κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ

ΠΡΟΣ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ
Μακαριώτατε,
Έχοντας συναίσθηση της απροσμέτρητης ευθύνης κάθε κληρικού για την απώλεια της ψυχής και ενός μόνο πιστού του ποιμνίου του, αντιλαμβάνομαι την δεινή σας θέση εάν οποιοδήποτε μέλος της εκκλησίας παραλάμβανε ως ταυτότητα τον κωδικό χξς λόγω ελλιπούς ενημέρωσης και μέριμνας από τον κλήρο.
Εύχομαι ο Κύριος να σας εμπνεύσει την απόφαση να αναλάβετε σθεναρή αντίσταση με όποιες συνέπειες έναντι όσων επιδιώκουν την επιβολή του δια της πλάνης ή του εξαναγκασμού. Να συνεγείρετε, σε σύμπνοια με όλους τους Κληρικούς, τους Χριστιανούς να αρνηθούν να παραλάβουν την Κάρτα του Πολίτη  (που το περιεχόμενο της συνιστά επιπλέον παραβίαση και των προσωπικών του δεδομένων) εάν δεν εφαρμοστεί προαιρετικά. Αφού προηγουμένως, βέβαια τους πληροφορήσετε, τι σημαίνει και τι συνεπάγεται η αποδοχή του προαναφερόμενου αριθμού κατά την Αποκάλυψη και τους Αγίους Πατέρες προκειμένου να την αρνηθούν με κάθε τίμημα . Αλλά και να προβείτε στην θέσπιση μέτρων που να δίνουν έμπρακτα την δυνατότητα να αρνηθούν την παραλαβή της κάρτας όσοι θέλουν, όπως, σε νομική στήριξη για την εξασφάλιση μισθών και συντάξεων, συνδρομή σε παράνομα απολυμένους κ. α. Μήπως και την ίδρυση άτυπης τράπεζας ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών απ’ τους πιστούς, ανά Ενορία ή Μητρόπολη, με ανάλογη της εκκλησιαστικής περιουσίας. Σε περίπτωση που σας απασχολούν σοβαρότερα κατά την γνώμη σας ενδιαφέροντα ή θεωρείτε άκαιρη την προτεινόμενη αντιμετώπιση, ώστε να μην διατίθεσθε να αναλωθείτε για την αποτροπή της επιβολής αυτού του συμβόλου στους πιστούς, δεν θα ήταν άστοχο ή μειωτικό να αναλάβει τον απαιτούμενο αγώνα Ιεράρχης περισσότερο αποφασισμένος.
Με την πεποίθηση ότι τα ανωτέρω δεν συνιστούν υπόδειξη και κρίση, αλλά αίτημα και προσδοκία πιστών που ενδιαφέρονται για την αιώνια ζωή των δικών τους και την δική τους, και με κάθε σεβασμό στην ιδιότητα , την θέση και το πρόσωπό σας.
Ιωάννης Πελίτης
Συν/χος Θεολόγος , τ. Λυκειάρχης Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης

http://www.impantokratoros.gr/ipeliths_karta.el.aspx 

ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Μορφή ιερού κινήµατος παίρνει η αντίδραση της Εκκλησίας για την Κάρτα του Πολίτη. Οι φωνές διαµαρτυρίας µητροπολιτών πληθαίνουν συνεχώς, ενώ ενστάσεις διατύπωσε εµµέσως και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυµος. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυµος µε πρωτοβουλία του συναντήθηκε στην Αρχιεπισκοπή µε τους πέντε αστυνοµικούς από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι αρνήθηκαν να παραλάβουν τη νέου τύπου υπηρεσιακή τους ταυτότητα. Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόµενος στους αστυνοµικούς και ουσιαστικά καλύπτοντας την κίνησή τους είπε πως «οποιαδήποτε κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προστασίας των ατοµικών δικαιωµάτων του ανθρώπου βρίσκει σύµφωνη την Εκκλησία».

Πρόσθεσε µάλιστα πως το θέµα τους αναµένεται να εξεταστεί «µε τη δέουσα προσοχή στις προσεχείς συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου». Υπενθυµίζεται πως ένας αστυνοµικός από το Τµήµα Αλλοδαπών Αθήνας αποτάχθηκε επειδή αρνήθηκε να παραλάβει την Κάρτα. Και άλλοι δύο από τη Θεσσαλονίκη παραπέµφθηκαν στο Πειθαρχικό µε το ερώτηµα της απόταξης για τον ίδιο λόγο. Δύο από τους αστυνοµικούς προσέφυγαν στο ΣτΕ χαρακτηρίζοντας τον νέο τύπο των υπηρεσιακών τους ταυτοτήτων παράνοµο και αντισυνταγµατικό. Πηγές της Αστυνοµίας τονίζουν πάντως πως από τους 55.000 αστυνοµικούς µόνο τρεις δεν έχουν δεχθεί να παραλάβουν τη νέου τύπου υπηρεσιακή ταυτότητα. Η Κάρτα του Πολίτη που σχεδιάζει η κυβέρνηση αναµένεται να αντικαταστήσει τις αστυνοµικές ταυτότητες. Θα έχει µικρό µέγεθος και θα περιλαµβάνει αναγνώριση µε ηλεκτρονικό τρόπο, στοιχεία για την ασφαλιστική κατάσταση και την υγεία καθώς και για τη φορολογική εικόνα. Η εφαρµογή άρχισε πιλοτικά από την Αστυνοµία. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει εν µέρει υιοθετήσει τη γραµµή µερίδας σκληρών µητροπολιτών της Εκκλησίας, οι οποίοι είχαν «αφορίσει» την Κάρτα προτού ακόµη εκδοθεί. Η Σύνοδος αποφάσισε να αναθέσει το ζήτηµα σε δύο επιτροπές της προκειµένου να το µελετήσουν. Όπως γράφουν σήμερα “Τα Νέα” οι φωνές διαµαρτυρίες των σκληρών της Ιεραρχίας πληθαίνουν. Την περασµένη εβδοµάδα ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιµος διατύπωσε εντάσεις για την Κάρτα από τον τηλεοπτικό σταθµό Μega. Είπε, «πώς µπορούµε ως ελεύθεροι άνθρωποι σε µια δηµοκρατία που έχει τόσους αγώνες κατακτήσει εδώ και αιώνες, να αποδεχθούµε να έχουµε µια Κάρτα στην οποία θα έχουν πρόσβαση για κάποια προσωπικά µας στοιχεία και δεδοµένα κάποιοι άλλοι και όχι εµείς;». Πρόσθεσε επίσης πως οτιδήποτε είναι κοινωνικό και στερεί τον άνθρωπο από την ελεύθερη βούληση που του έδωσε ο Θεός, είναι και εκκλησιαστικό. «Τι νοµίζετε εσείς, ότι εκκλησιαστικό θέµα είναι να είµαστε γονατισµένοι και να προσευχόµαστε;».
Λάβρος κατά της Κάρτας είναι και ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, ο οποίος χαρακτήρισε ντροπή την απόταξη αστυνοµικού που αρνήθηκε να παραλάβει τη νέα ταυτότητα. Ο µητροπολίτης για την κίνηση των αστυνοµικών που αρνήθηκαν να παραλάβουν τις νέες τους ταυτότητες είπε ότι «άριστα έπραξαν τα γενναία αυτά Ελληνόπουλα. Από την ακριτική µου επαρχία τα συγχαίρω εγκαρδίως και τα ασπάζοµαι πατρικώς, γιατί έγιναν διδάσκαλοι και παράδειγµα για όλους µας». Σε ακόµη πιο σκληρή γραµµή κινούνται οµάδες κληρικών και πιστών οι οποίοι συνδέουν την Κάρτα µε το 666 και την Αποκάλυψη.
Από το καλοκαίρι συγκεντρώνουν υπογραφές και µέσα από blogs ζητούν από τη διοίκηση της Εκκλησίας να µην αποδεχθεί την Κάρτα.



ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ.......ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΘΥΜΑΣΤΕ;.....ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ , ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!(ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ)
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ...ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ , ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ (http://www.impantokratoros.gr/B742476A.el.aspx) ,
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
http://www.impantokratoros.gr/karta_psaranths.el.aspx  
ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΚΙΝΟ , ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΜΑΛΘΑΚΟΙ , ΟΜΩΣ......
Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΗ , ΑΛΗΘΙΝΗ , ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ , ΚΑΙ (ΩΩΩΩ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ) ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ!!!!!
ΕΔΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΛΟΙΠΟΝ.....ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ!!!!
ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ" ΑΠΟ "ΧΕΙΛΗ ΘΗΛΑΖΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ"
Ζ Ε Ι    Κ Υ Ρ Ι Ο Σ    Ο    Θ Ε Ο Σ