Σελίδες

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟ!

Πως αλλιώς θα μας δελεάσουν, ιδιαίτερα τα παιδιά που είναι εξοικειωμένα με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές μικροσυσκευές και που δεν έχουν αυξημένη κριτική ικανότητα, για να δεχθούμε το τσιπάρισμα παρά διαφημίζοντας τις θεαματικές του εφαρμογές, αποκρύπτοντας ταυτόχρονα το τι διακυβεύεται......



Δεν είναι καθόλου τυχαία η απόφαση της υπουργού παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου για την ψηφιοποίηση των σχολικών βιβλίων και όπως πάει το πράγμα και της διδασκαλίας. Είναι όλα ενταγμένα στο σχέδιο της μετατροπής μας σε ηλεκτρονικά αυτόματα. Αυτόματα που, ανάλογα το είδος του τσιπ που θα φέρουν θα μας βλέπει ο άλλος πολίτης που θα περνάει από δίπλα θα μας δείχνει με το δάχτυλο και θα διαβάζει λ.χ. "Πέτρος Χαλβάς. Δείκτης εξυπνάδας 60. Ακίνδυνος για το σύστημα. Χειρώνακτας εργάτης. Παντρεμένος με...Παιδιά.....Ηλικία...κλπ κλπ" ή "Πέτρος Εφοπλιστής. Δείκτης Εξυπνάδας 160. Χρήσιμος για το σύστημα. Εφοπλιστής. Μετοχές εκεί,,,,εκεί κλπ κλπ"
Αυτά θα τα διαβάζει ο ηλεκτρονικός ανιχνευτής που θα φέρει ο διερχόμενος πολίτης ΕΑΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΝΙΧΝΕΥΟΜΕΝΟ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΕΝΟ.
Όσο για τις άλλες εφαρμογές της νέας μικροσυσκευής, τις συνοψίζω με δυό λόγια: Όποιος την χρησιμοποιεί πρέπει να είναι αρκετά χαζός ώστε να μην σκέφτεται για τίποτα. Την σκέψη και τις αποφάσεις θα τις παίρνει η συσκευή και θα τις αναφέρει αυτόματα. Πχ πας στο σουπερμάρκετ και θελεις ένα απορρυπαντικό μεταξύ 3-7 ευρώ, να μην ρυπαίνει το περιβάλλον για μάλλινα ρούχα. Κάνεις κλικ και σου λέει η συσκευή ποιο να πάρεις, κι έτσι δεν μπαίνεις στον κόπο να ψάξεις. ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΣ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΡΥΠΑΙΝΕΙ Ή ΕΑΝ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΜΟΝΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, κλπ.
Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθείστε την προπαγάνδα-διαφήμιση. TO ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Προσέξτε τα τελευταία λόγια της ομιλήτριας:
«Ποιος ξέρει ίσως μέσα σε 6 χρόνια να έχει εφεύρει και το σωστό "chip-έκτη αίσθηση" για εμφύτευση στον εγκέφαλο.» Δηλαδή την συσκευή αυτή σε μορφή chip για εμφύτευση στον ανθρώπινο εγκέφαλο! 
http://www.ted.com/talks/view/lang/en//id/481