Σελίδες

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

“Πολλές ευχές” στην Υ. Π. & Θ κα Διαμαντοπούλου, για το νέο έτος που ανέτειλε.


Aπό τον Γιώργο Δ.

Κα Διαμαντοπούλου,

Επειδή οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν:
"Συνών(συναναστρεφόμενος) καλοίς όμοιος αυτοίς γενήση εναντίως δε χωλώ παροικήσας υποσκάζειν(κουτσαίνειν) μάθοις."
Και επειδή η επικαιρότητα το καλεί, είπαμε-με όλο το σεβασμό στο θεσμικό σας ρόλο-να "ψάλουμε" σ’εσάς τα κάλαντα και δι’ υμών σε όλη την εξουσία.

Σας ευχόμαστε λοιπόν το νέο έτος 2011 να σας φέρει υγεία, ευτυχία, χαρά και "όλα τα καλά του Αβραάμ και του Ισαάκ", ΑΛΛΆ στο σπίτι σας, μακριά από μας, την Εκκλησία μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, και το Υ. Π. & Θ, για το καλό του Λαού μας και της Πατρίδας.
Να δώσει ο Θεός της Ελλάδας, με την ανατολή του νέου έτους, εσείς και τα συντρόφια σας να μην ξανακυβερνήσετε ανθρώπους. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που υφαρπάσατε με απάτη και ψεύτικα λόγια, δεν υφίσταται ουσιαστικά και επί πλέον η "άσκησή" της από την παράταξή σας γίνεται με τρόπο αντιδημοκρατικό, αντιλαϊκό, "καταχρηστικό" και "επιβλαβή" για την χώρα.
Και ΜΟΝΟΝ η ληστεία του Χρηματιστηρίου και τα "χρηματιστηριακά κόλπα" του "Μέντορά" σας και της παρέας του, που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας, φθάνουν για να στείλει ο Ελληνικός Λαός εσάς στο χρονοντούλαπο και κάποιους από το κόμμα σας και την κυβέρνησή σας στη φυλακή.
ΓΙΑΤΙ οι εθνική αποταμίευση που εξανεμίσθηκε στο ΧΑΑ κα Διαμαντοπούλου, ήταν ιδρώτας δεκάδων γενεών Ελλήνων, θαλασσοπνιγμένων ναυτικών, ηλιοκαμένων αγροτών και ψαράδων, εργατών και υπαλλήλων, έντιμων επιχειρηματιών, ξενιτεμένων μας ανθρώπων, κλπ.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν έχει αξιολογηθεί αυτή η τεράστια "υφαρπαγή" ρευστότητας, κυρίως δε ο ρόλος της στην σημερινή κατάντια της οικονομίας και των ασφαλιστικών ταμείων.

Ας μην αυταπατόμαστε, η ευθύνη για την ληστεία του Χρηματιστηρίου, και τα "χρηματιστηριακά κόλπα" είναι ατομική με ονοματεπώνυμα, αλλά συνάμα και συλλογική, έχουν δε ευθύνη και οι επόμενοι που ήρθαν στην εξουσία, γιατί "έθαψαν" το γεγονός, οι αφελείς.

Ας ενημερωθούν επί τέλους η νέοι μας από τους ανιόντες τους για την πρόσφατη πολιτική ιστορία μας, το επιβάλουν οι καιροί και οι περιστάσεις.

Βίος και Πολιτεία του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου


Ο Άγιος Βασίλειος, γεννημένος το 330μ.Χ. στη Νεοκαισάρεια του Πόντου από γονείς ευγενείς με δυνατό χριστιανικό φρόνημα, έμελλε να γίνει Μέγας πνευματικός διδάσκαλος και κορυφαίος θεολόγος και Πατέρας της Εκκλησίας, αφού η χριστιανική του ανατροφή και η πνευματική του πορεία τον οδήγησαν στην Θεία θεωρεία του Αγίου Ευαγγελίου, και στην αυστηρή ασκητική ζωή, παράλληλα με το ποιμαντικό, παιδαγωγικό και φιλανθρωπικό του έργο.

Ο πατέρας του Βασίλειος¨......

Γιατί κόβουμε βασιλόπιτα; Πότε επικράτησε το έθιμο;


Στα χρόνια του Ιουλιανού του Παραβάτη, όταν το Βυζάντιο κήρυξε τον πόλεμο στην Περσία, ο Ιουλιανός πέρασε με τον στρατό του από την Καισαρεία.

Τότε διέταξε να φορολογήσουν όλη την επαρχία και τα χρήματα αυτά θα τα έπαιρνε επιστρέφοντας για την Κωνσταντινουπολη. Ετσι, οι κάτοικοι αναγκάσθηκαν να δώσουν ό,τι είχε ο καθένας χρυσαφικά νομίσματα κ.λπ. Όμως ο Ιουλιανός σκοτώθηκε άδοξα σε μια μάχη στον πόλεμο με τους Πέρσες, έτσι δεν ξαναπέρασε ποτέ από την Καισάρεια. Τότε ο Αγιος Βασίλειος έδωσε εντολή και από τα μαζεμένα χρυσαφικά τα μισά να δοθούν στους φτωχούς, ένα μικρό μέρος κράτησε για τις ανάγκες των ιδρυμάτων της Βασιλειάδος , και τα υπόλοιπα τα μοίρασε στους κατοίκους με ένα πρωτότυπο τρόπο: έδωσε εντολή να ζυμώσουν ψωμιά και σε κάθε ψωμί, έβαλε από ένα νόμισμα ή χρυσαφικό μέσα, κατόπιν τα μοίρασε στα σπίτια, έτσι τρώγοντας οι κάτοικοι τα ψωμιά όλο και κάτι έβρισκαν μέσα. Έτσι, γεννήθηκε το έθιμο της πίτας που ονομάσθηκε βασιλόπιτα.

Από το saint.gr