Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ Κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ

ΠΡΟΣ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ
Μακαριώτατε,
Έχοντας συναίσθηση της απροσμέτρητης ευθύνης κάθε κληρικού για την απώλεια της ψυχής και ενός μόνο πιστού του ποιμνίου του, αντιλαμβάνομαι την δεινή σας θέση εάν οποιοδήποτε μέλος της εκκλησίας παραλάμβανε ως ταυτότητα τον κωδικό χξς λόγω ελλιπούς ενημέρωσης και μέριμνας από τον κλήρο.
Εύχομαι ο Κύριος να σας εμπνεύσει την απόφαση να αναλάβετε σθεναρή αντίσταση με όποιες συνέπειες έναντι όσων επιδιώκουν την επιβολή του δια της πλάνης ή του εξαναγκασμού. Να συνεγείρετε, σε σύμπνοια με όλους τους Κληρικούς, τους Χριστιανούς να αρνηθούν να παραλάβουν την Κάρτα του Πολίτη  (που το περιεχόμενο της συνιστά επιπλέον παραβίαση και των προσωπικών του δεδομένων) εάν δεν εφαρμοστεί προαιρετικά. Αφού προηγουμένως, βέβαια τους πληροφορήσετε, τι σημαίνει και τι συνεπάγεται η αποδοχή του προαναφερόμενου αριθμού κατά την Αποκάλυψη και τους Αγίους Πατέρες προκειμένου να την αρνηθούν με κάθε τίμημα . Αλλά και να προβείτε στην θέσπιση μέτρων που να δίνουν έμπρακτα την δυνατότητα να αρνηθούν την παραλαβή της κάρτας όσοι θέλουν, όπως, σε νομική στήριξη για την εξασφάλιση μισθών και συντάξεων, συνδρομή σε παράνομα απολυμένους κ. α. Μήπως και την ίδρυση άτυπης τράπεζας ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών απ’ τους πιστούς, ανά Ενορία ή Μητρόπολη, με ανάλογη της εκκλησιαστικής περιουσίας. Σε περίπτωση που σας απασχολούν σοβαρότερα κατά την γνώμη σας ενδιαφέροντα ή θεωρείτε άκαιρη την προτεινόμενη αντιμετώπιση, ώστε να μην διατίθεσθε να αναλωθείτε για την αποτροπή της επιβολής αυτού του συμβόλου στους πιστούς, δεν θα ήταν άστοχο ή μειωτικό να αναλάβει τον απαιτούμενο αγώνα Ιεράρχης περισσότερο αποφασισμένος.
Με την πεποίθηση ότι τα ανωτέρω δεν συνιστούν υπόδειξη και κρίση, αλλά αίτημα και προσδοκία πιστών που ενδιαφέρονται για την αιώνια ζωή των δικών τους και την δική τους, και με κάθε σεβασμό στην ιδιότητα , την θέση και το πρόσωπό σας.
Ιωάννης Πελίτης
Συν/χος Θεολόγος , τ. Λυκειάρχης Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης

http://www.impantokratoros.gr/ipeliths_karta.el.aspx