Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

ΑΓΙΟΣ ΗΛΙΟΔΩΡΟΣ Ο ΕΚ ΜΑΓΥΔΟΥ

Ο Άγιος Μάρτυς Ηλιόδωρος ο εκ Μαγύδου
Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΤΥΣ ΗΛΙΟΔΩΡΟΣ Ο ΕΚ ΜΑΓΥΔΟΥΗ μνήμη του εορτάζεται τη 19η Νοεμβρίου.
Κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα της Ρώμης Αυρηλιανού (270-5), στην πόλη Μάγυδο της Παμφυλίας, εκήρυττε τον Χριστό με παρρησία ο ευλαβής πιστός Ηλιόδωρος. Ενοχλημένοι οι ειδωλολάτρες τον κατήγγειλαν στον ηγεμόνα της πόλης εκείνης Αώτιο. Τον συνέλλαβαν και τον οδήγησαν στον ηγεμόνα να δικασθεί. Ούτε οι υποσχέσεις ούτε οι απειλές του ηγεμόνα κλόνισαν την πίστη του Ηλιοδώρου. Κατά τα βασανιστήρια που επακολούθησαν ο Άγιος με θέρμη προσευχόταν: «Κύριε Ιησού Χριστέ έλα και βοήθησέ με». Τότε μια φωνή ακούστηκε από τον ουρανό: «Μη φοβάσαι, είμαι μαζί σου». Από εκείνη τη στιγμή ο Μάρτυρας δεν αισθανόταν πια πόνους από τα βασανιστήρια και ενισχύθηκε πιο πολύ στην πίστη του προς τον Χριστό.

Ο ηγεμόνας πρόσταξε να καεί χάλκινο βόδι και να βάλουν μέσα τον Ηλιόδωρο. Όταν βρέθηκε ο Άγιος στην πυρακτωμένη κοιλιά του βοδιού προσευχήθηκε και το θαύμα έγινε· το φλογισμένο χάλκινο βόδι πάραυτα έγινε κρύο. Μόλις είδαν το σημείο αυτό του Θεού αυτοί που βρίσκονταν εκεί πίστεψαν στον Χριστό. Μεταξύ αυτών ήταν και οι τέσσερεις στρατιώτες, που βασάνιζαν τον Άγιο. Δεν δίστασαν και αυτοί, μπροστά στον ηγεμόνα, να ομολογήσουν: «Ναι! Είναι μεγάλος ο Θεός των Χριστιανών.»
Ο Άγιος οδηγήθηκε στην Αττάλεια για να ταλαιπωρηθεί περισσότερο. Παρ' όλα αυτά έμεινε σταθερός στην πίστη του και τελικά παρέδωσε το πνεύμα του με αποκεφαλισμό.
Η μνήμη του εορτάζεται τη 19η Νοεμβρίου.
Επισκόπου Σωτηρίου Τράμπα
Μητροπολίτου Πισιδίας
Αθλητές Στεφανηφόροι
της Μικρασίας
Εκδόσεις "Ορθόδοξος Κυψέλη"
ΣΧΟΛΙΟ: ΑΛΛΑΞΑΝ  ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ  ΑΔΕΛΦΙΑ, ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ(ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ , ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ , ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΕΜΒΕΛΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥΣ , ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 
ΣΤΗΝ ΩΣ ΑΝΩ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥ , ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ , ΠΙΣΤΕΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ,ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ , ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ  ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΟΠΟΥ ΜΙΛΟΥΜΕ , ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΘΑΥΜΑ , ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ N.W.ORDER;
ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ......ΟΜΩΣ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...
ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΚΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.................
ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ......ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ
ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ................
ΠΗΓΗ: http://www.impantokratoros.gr/