Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ .......

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους Μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για τους Μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου τέλεσε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στον Ι. Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Βόλου.
Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών και της Διαθεματικής διδασκαλίας, σε συνεργασία του Σχολείου και της Ιεράς Μητροπόλεως.
Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Σολέα του Ναού, ούτως ώστε οι μαθητές να έχουν πλήρη εικόνα των τελουμένων. Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής σύναξης και σε τρεις διαφορετικές στιγμές, ο Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου εξήγησε στους μαθητές το περιεχόμενο και την εξέλιξη της Θείας Λειτουργίας, ενώ τα Αναγνώσματα του Αποστόλου και του Ευαγγελίου, αναγνώσθηκαν από τον Διάκονο στην καθιερωμένη γλώσσα της Θείας Λατρείας και από τον Σεβασμιώτατο στην καθομιλουμένη. Για την καλύτερη συμμετοχή των μαθητών στην Θεία Λατρεία διανεμήθηκαν εγκόλπια της Θείας Λειτουργίας, με το κλασικό κείμενο και την ερμηνεία του, καθώς και έντυπα με τα Αγιογραφικά Αναγνώσματα, το Σύμβολο της Πίστεως και το «Πάτερ ημών» σε νεοελληνική απόδοση.


Κατά την σύντομη ομιλία του προς τους μαθητές ο κ. Ιγνάτιος παρομοίασε την Εκκλησία με ένα «μεγάλο δείπνο, ένα Μυστήριο στο οποίο καλούμαστε να συμμετάσχουμε και να κοινωνήσουμε το Σώμα και του Αίμα του Χριστού, να πάρουμε μέσα μας τον Αναστημένο Χριστό, Αυτόν που νίκησε τον θάνατο… Στη Θεία Λειτουργία ζούμε ένα θαύμα, το θαύμα της ενότητας, καθώς γινόμαστε ένα μεταξύ μας. Και τούτες τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος μας, έχουμε περισσότερο ποτέ, ανάγκη από την ενότητα και την ελπίδα που δίδει ο Χριστός. Εμείς έχουμε ελπίδα και αυτή έχει όνομα, δεν είναι ιδεολογία, ξεπερασμένες σκέψεις και ωραίες ιδέες. Είναι πρόταση ζωής, είναι ο ίδιος ο Χριστός. Ενωμένοι μαζί Του μπορούμε να κάνουμε θαύματα, και να υπερβούμε κάθε δυσκολία…»
Εκ του Γραφείου Τύπου